Schuurwerk

Schuurwerk is traditioneel stucwerk. Schuurwerk bestaat uit gipsmortel van zilverzand en kalk. Dit wordt aangebracht op gipsplaten of beton. Schuurwerk geeft uw wanden en/ of plafonds een ‘schaduwwerking’ of wel ‘halve maan effect’. Schuurwerk kan dus zowel op wanden als plafonds aangebracht worden.

Aandachtpunt: schuurwerk is moeilijk te repareren.

Pleisterwerk

Pleisterwerk is traditioneel stucwerk (glad stucwerk). Pleisterwerk kan zowel op wanden als plafonds aangebracht worden. Bij dikkere afwerklagen spreken we over raapwerk. Raapwerk is een dikkere laag (1 cm gemiddeld) wat machinaal wordt aangebracht op wanden.

Aandachtspunt: wanden welke glad gepleisterd zijn dienen ligt geschuurd en geplamuurd te worden alvorens aan te vangen met sauswerk.

Sierpleisterwerk

Sierpleisterwerk is traditioneel stucwerk en in de volksmond ook wel ‘spachtelpoets’ genoemd. Sierpleisterwerk is een kunsthars gebonden product wat in verschillende grofheden en kleuren aangebracht kan worden. Spachtelputz is een sterk materiaal. Tevens is het duurzaam en veel harder dan wanden afgewerkt in pleisterwerk of schuurwerk. Aandachtspunt: voor het aanbrengen van spachtelputz moet de ondergrond volledig droog zijn.

Lijsten en ornamenten

Door het toepassen van lijsten en ornamenten worden uw kamers chiquer. Tevens ogen uw kamers vaak groter. Dit geeft zowel bij nieuwbouwwoningen en oude herenhuizen een erg mooie uitstraling. Sierlijsten (koof- of perklijsten) zijn in verschillende maten en vormen verkrijgbaar.

Aandachtspunt: lijsten die geplakt zijn moeten altijd geschilderd worden.

Buitengevels

Het stuken van buitengevels van huizen wordt steeds vaker gedaan. Op deze manier krijgt uw huis een mooi aanzicht. U kunt kiezen voor buitengevel stucwerk of buitengevelisolatie. Bij huizen waarbij er geen isolatie is, kunnen wij buitengevelisolatie toepassen. Uw muren zijn op deze manier goed geïsoleerd en ook goed beschermd tegen verschillende weersinvloeden. De buitengevels kunnen afgewerkt worden in schuurwerk (cementgebonden), pleisterwerk (cementgebonden) en sierpleisterwerk.

Aandachtspunt: het stukwerk van buitengevels kan niet verwerkt worden beneden een ondergronds- en luchttemperatuur van +5 graden C of te verwachten vorst.

Raapwerk

Raapwerk is het vlak en strak maken van ruwe wanden. Dit kan machinaal aangebracht worden. Hiervoor zijn 2 manieren namelijk cementgebonden en gipsgebonden. Cementgebonden producten worden buiten toegepast (buitengevels) en in vochtige ruimten (badkamers, kelders en zwembaden). Raapwerk kunnen wij tegelklaar, behangklaar en sausklaar opleveren.

Aandachtspunt: voor machinaal raapwerk zijn goede stroom- en watervoorzieningen nodig.

Spack spuitwerk

Spack spuitwerk wordt vaak toegepast in nieuwbouwwoningen en -kantoorpanden. Spack spuitwerk is één goedkopere afwerkvorm om uw wanden en plafonds af te werken. Het is een product wat in verschillende grofheden en kleuren aangebracht kan worden.

Aandachtspunt: spack spuitwerk is moeilijk te repareren.